DERNEK TÜZÜĞÜ

DERNEĞİN ADI , ADRESİ , MERKEZİ VE TANIMLARI
DERNEĞİN ADI :
Madde 1- Derneğin Adı ; “Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Derneği’’ dir.
DERNEĞİN ADRESİ :
Madde 2- Derneğin Adresi ; Ankara’dır ve Şubesi yoktur.
DERNEĞİN MERKEZİ :
Madde 3- Derneğin Merkezi ; Ankara’dır.
TANIMLAR :
Madde 4- Bu tüzükte geçen ;
A-) Dernek : “Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Derneği’’ dir
B-) Üye : “Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Derneği’’ üyeleridir.
DERNEĞİN AMACI, ÇALIŞMA KONULARI, BİÇİMLERİ VE FAALİYET ALANLARI
Madde 5- Sağlık Ve Bilişim Teknolojileri Derneği’nin amacı ;
1- Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Sektörünün sorunlarını analiz ederek sektörün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalar yapmak ve Aile hekimliği, toplum sağlığı ve genel sağlıkla ilgili anma, tanıtma ve bilgilendirme amaçlarına yönelik olarak kongreler, konferanslar, seminerler, paneller, kurslar, bilimsel toplantılar, eğitimler, müşterek gösteriler düzenler, sergiler açar, geziler, konserler, eğlence, temsil, spor müsabakaları vb. toplantılar düzenler; piyango tertipler, toplu inceleme gezileri yapar.
2- Sağlık ve Bilişim Teknolojileri sektörünün geliştirilmesi, sürdürülebilir olması sektörün ulusal ve uluslararası rekabet gücünün arttırılması için; yasal, teknik, bilimsel, teknolojik ve eğitim altyapıları ile sektörün tüm paydaşlarını kapsayan işbirliğini oluşturarak birlikte çalışabilirliği sağlamak.
3- Toplumun sağlık hizmetini en üst düzeyde kullanabilmesi için sağlık ve bilişimi teknolojileri alanında projeler üretmek, üretilmesine yardımcı olmak, bunları ilgili paydaşlara iletmek, uygulamak ve uygulanmalarına katkı sağlamak.
4- Aile hekimliği ve halk sağlığına yönelik, halkı bilgilendirme amaçlı dokümantasyon, afiş, kitap, broşür, süreli yayınlar, dergi, gazete, ses bantları, film, bilgisayar yazılımları ve programları, web sitesi ve portalları, yapar, yaptırır yayınlar ve satar.
5- Eğitim gören maddi imkanları kısıtlı, istikbal vaat eden gençleri teşvik eder ve rehberlik hizmetinde bulunur, gerektiğinde burs verir.
6- Derneğin faaliyetlerine yönelik lüzumlu her türlü araç ve gereci, menkul ve gayri menkul malları alır, satar ve kiralar. Derneğin faaliyetlerinde kullanılmak üzere bağış ve miras kabul eder.
7- Dernek şube açamaz. Dernek ancak gerekli gördüğü yerlerde faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açabilir. Temsilcilikler dernek Genel Kurullarında kurumsal olarak temsil edilemezler. Temsilcilik yönetim kurulu kararıyla tescil edilir. Temsilcilik adresleri yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülki idare amirliğine yazı ile bildirilir.
8- Üyelerin istifade edeceği şekilde Dernekler Yasasına ve diğer yasa ve yönetmeliklere uygun olarak büro, lokal, kültürel ve sosyal yardım tesisleri kurar kurdurtur ve çalıştırır.
9- Aynı amaçlı derneklerle ilgili mevzuatlara uygun olarak federasyon kurabilir veya kurulmuş bir federasyona katılabilir.
10- Sağlanan karı üyelerine paylaştırmamak gelir, faiz veya başka adlarla üyelerine aktarmamak şartıyla üyelerin zaruri ihtiyaç ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurabilir. Sandıkların kuruluş ve işleyişleri Dernekler kanunu, ilgili yönetmelik ve iç tüzüklerle belirlenir.
11- Tüzükte gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, yasaların izin verdiği, uluslar arası faaliyette bulunabilir. Yurt dışında temsilcilik açabilir. Yurt dışındaki dernek ve üst kuruluşlara katılabilir.
12- Sektörel yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri izler, sonuçlarından yararlanır ve bilgi kaynakları oluşturur.
13- Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf kurar.
14- Uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapar veya yardımlaşır.
15- Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütür.
16- Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturur.
17- Sağlık ve Bilişim Teknolojileri sektörü ile iştigal eden firmaların sorunlarına çözüm bulmak. Dernek üyeleri arasında dayanışmayı sağlamak ve geliştirmek. Üyelerin birbirleri ile olan ilişkilerini geliştirmek, mesleki tecrübe ve birikimlerini birbirleri ile paylaşmasını sağlamak, Üyelerin mesleki, sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını temin etmek için gerekli çalışmalar yapmak, bu konularla ilgili eğitim vermek ve sektörü bilinçlendirme çalışmalarında bulunmak. Üyelerinin haklarını korumak, gerekirse ilgili kurum ve kuruluşlara davalar açmak ve gerekli kurum ve kuruluşlarda üyelerini temsil etmek.

  • © 2019 - SABİTED